Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi u vezi

Tko 'igra za raju' ne može opstati u pravom nogometu

'06.07.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Nogometna utakmica Superkup, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Said Husejinovic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
09.07.2013.
u 08:27

- Jedina je manjkavost u subotu protiv Hajduka bila što Dinamo i dalje ne igra kolektivnu obranu

U plavoj se svlačionici zbrajaju plusevi i minusi nakon prve službene utakmice u novoj sezoni.

Iako se Dinamov ulazak u formu očekuje za mjesec dana, vidjelo se protiv Hajduka dosta dobrih, ali i lošijih potankosti. Tako se Iliji Lončareviću nije svidio Dinamo u obrambenom dijelu igre...

– Bila je to možda i jedina manjkavost. Dinamo i dalje ne igra kolektivnu obranu pa, ne napravi li opipljiv pomak u tom dijelu, opet će biti \"šamaranja\" protiv jačih europskih suparnika – upozorava Lončarević.

Brozović stagnira...

Bilo je očito da je vezni red u subotu bio najlošiji dio plave momčadi. Ademi još kako-tako, ali Brozović i Husejinović bili su ispod potrebne razine. Posebno brine loša igra Brozovića koji je \"prodao\" nebrojene lopte, nedopustivo je da igrač na sredini terena ima toliko pogrešnih dodavanja! Kad je prije godinu i pol došao iz Lokomotive, pomislili smo da je Dinamo dobio modernog zadnjeg veznog, no u ovih 18 mjeseci Brozović je stagnirao i postaje upitno je li došao do svog limita (što je premalo za Dinamo) ili je upao u dugotrajnu krizu...

Said Husejinović pak zna sve s loptom, tipični je \"bosanski hakler\" koji \"igra za raju\"! A zna se kako je pjevalo \"Zabranjeno pušenje\":

– Tko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završit će karijeru u nižerazrednom Vratniku!

I to je to, ovakvom igrom Husejinović kao da je ispao iz vremeplova... Činjenica je da Dinamu silno nedostaje Sammir pa, iako su neki proglasili Husejinovića Sammirovim nasljednikom, morat će proteći još mnogo vode ispod Savskog mosta da bi se ovaj fini \"španer\" približio Sammirovoj ulozi.

– Dat ću sve od sebe da ga pokušam zamijeniti. Ali to je teško, Sammir je klasa – priznaje Husejinović.

A nevjerojatno je kako je publika nepravedna prema Sammiru. Husejinović je, primjerice, za ispodprosječnu partiju protiv Hajduka nagrađen pljeskom s tribina, što je, dakako, za svaku pohvalu. Ali, da je Sammir odigrao takvu utakmicu, \"gađali bi ga kamenjem\"! Je li doista moguće da taj mladić, koji je godinama najbolji igrač Prve HNL, izaziva toliko negativnih emocija?

Said voli loptu u nogama

No vratimo se Husejinoviću koji ima previše dodira s loptom i usporava igru...

– Volim loptu, stalno je tražim jer, kad je nemam, nisam pravi. Ali, kad je kod mene, onda sam pun samopouzdanja! Znam da neke živcira kad usporim igru, i mene to naljuti kad netko drugi \"carini loptu\", ali se nadam da mi nitko neće zamjeriti. A onome tko mi zamjera, iskreno se ispričavam – kaže ovaj simpatični Zvorničanin.

Nemojte se ispričavati, nego se brže rješavajte lopte! Bit će to bolje i za vas, ali ponajprije za momčad!

– Obećavam, dat ću sve od sebe da to popravim – kaže Husejinović

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije